Appel noten cake

Ben jij ook gek op cake? Vroeger kon ik er zo van genieten als mijn moeder een vers gebakken cake had gemaakt, heerlijk! Helaas is cake normaliter niet zo gezond.. Gelukkig zijn er genoeg gezonde alternatieven die minstens net zo lekker zijn! Ik ben gek op noten en op appel, vandaar dat ik deze twee ingrediënten heb verwerkt in een cake. Heerlijk als tussendoortje en ook nog eens verantwoord! Genieten toch?

Het recept

Tijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel
  • 150 gram havermeel
  • 4 eieren
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • 5 appel jonagold (of andere naar eigen smaak)
  • 2 tl. koek en speculaas kruiden (zonder suiker)
  • 2 tl. kaneel
  • 170 ml amandelmelk
  • grof gehakte walnoten
  • handje rozijnen
  • optioneel; stukje gember fijn gesneden

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de cakevorm in of bekleed de vorm met bakpapier.
  3. Doe de boekweitmeel, havermeel, eieren, amandelmelk, bakpoeder, kaneel, koek en speculaas kruiden in een kom en roer dit goed door met een garde.
  4. Pak naar eigen wens walnoten en hak deze grof, voeg de walnoten toe aan je beslag, roer goed door.
  5. Schil de appel en snijd deze in kleine stukken, voeg de appel samen met de rozijnen toe aan beslag en roer goed door.
  6. Doe het beslag in de cakevorm, strooi hier nog een beetje kaneelpoeder overheen en plaats de cakevorm voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  7. De cake is klaar! Top af met nog wat kaneelpoeder, en smullen maar! 🙂 

Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *