Blauwe bessen crumble

Krijg je vanmiddag visite of wil je jezelf lekker verwennen met een gezond tussendoortje bij de thee? Deze blauwe bessen crumble is een heerlijke verwen traktatie en niet moeilijk om te maken. Door de ingrediënten die voor dit recept gebruikt worden is de crumble hormoon-proof en kun je dit dus prima eten. Daarnaast maak je een hele ovenschaal vol, waardoor er vaak ook nog over is voor de volgende dag. Lekker ontbijtje? Of voor mee naar het werk? Heerlijk en makkelijk!

Tijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten

Onderste laag

  • 400 gram blauwe bessen (diepvries)
  • twee eetlepels boekweitmeel
  • eetlepel kaneel poeder

Crumble

  • 100 gram gemixte ongebrande noten (amandelen, walnoten, pecannoten, hazelnoten, kies vooral wat je lekker vindt)
  • 45 gram boekweitmeel
  • theelepel lijnzaad
  • klein beetje zout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 60 gram havermout
  • twee eetlepels kaneelpoeder
  • beetje honing om het wat zoeter te maken (zelf voeg ik dit niet toe, omdat ik juist houdt van de smaak van de blauwe bessen en kaneel)

Benodigdheden

  • ovenschaal

Hoe maak je deze heerlijke blauwe bessen crumble?

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Weeg de blauwe bessen en doe ze in een grote kom.
  3. Voeg hier twee eetlepels boekweitmeel en een eetlepel kaneel aan toe. Mix dit met elkaar en doe het mengsel in de ovenschaal.
  4. Weeg de ongebrande noten en hak ze fijn met een hakmachine of met een mesje.
  5. Doe de noten samen met de havermout, boekweitmeel, kaneel, lijnzaad, wijnsteen bakpoeder in een kom.
  6. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit samen met de honing toe aan bovenstaand mengsel.
  7. Roer dit alles goed door elkaar heen.
  8. Giet het mengsel over je blauwe bessen mengsel heen en verdeel het over de ovenschaal.
  9. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven. Laat het na de tijd even afkoelen.
  10. De blauwe bessen crumble is klaar! Geniet er van! 

Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter? 

5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *