Gevulde punt paprika’s

Gezond en simpel dineren? Na een lange werkdag heb je vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Dan zijn deze gevulde paprika’s echt een uitkomst! Ik ben er dol op. Je bent binnen 15 minuten klaar met de voorbereiding en hebt er geen omkijken naar, omdat je ze voor 30 minuutjes in de oven schuift.

Het recept

Tijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten 2 personen

  • 4 puntpaprika’s
  • courgette
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • kurkuma kruiden
  • kerrie kruiden
  • gedroogde tijm
  • zout en peper naar wens
  • rundertartaar gehakt 300 gram
  • kikkererwten uit blik 200 gram
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden
  2. Vet de bakplaat in met olijfolie
  3. Snij de puntpaprika door de helft en leg deze op de bakplaat
  4. Snipper de ui en snij deze fijn
  5. Snij de knoflook en courgette in kleine stukjes
  6. Snij de basilicum fijn
  7. Doe dit alles samen met de rundertartaar in een grote kom
  8. Voeg de kruiden toe aan het mengsel
  9. Meng dit alles goed doorelkaar heen
  10. Laat de kikkererwten uit blik uitlekken en voeg de helft aan het mengsel toe
  11. Verdeel het gehakt mengsel over de paprika helften
  12. Verdeel de andere helft van de kikkererwten met wat ui en courgette over de bakplaat
  13. Pak de bakplaat in met aluminiumfolie
  14. Doe de bakplaat in de oven > 30 minuten
  15. Het gerecht is klaar, lekker met bijvoorbeeld een verse salade! Geniet ervan 🙂

Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter? 

Gevulde paprika's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *