Ik houuuuud zo ontzettend veel van lekkere taart! Taarten bakken is iets wat ik heel graag mag doen. Voorheen had ik me nooit voor kunnen stellen dat ik taart recepten zou kunnen bedenken waarbij geen ‘suiker’ wordt gebruikt. Maar gelukkig; niets is minder waar. Doormiddel van natuurlijke producten kun je heerlijke taarten maken. Appeltaart is 1 van mijn favoriet, vandaar dat deze taart echt niet mag ontbreken. Mijn schoonmoeder had een heerlijke suikervrije appeltaart gemaakt, hier heb ik mijn eigen draai aangegeven. Doordat ik deze ingrediënten sowieso vaak in huis heb, maak ik de taart ook regelmatig voor het weekend of als tussendoortje doordeweeks. Daar word ik niet alleen heel blij van, ik maak mijn man en familie er ook altijd erg blij mee! Hieronder het recept, veel succes met het maken van de taart!
Tijd
- Voorbereiding: 20 min.
- Oven: 45 min.
Ingrediënten
- 3 Jonagold appels (of andere appels)
- 4 el. Kaneel
- 40 gram honing
- 1 ei
- Gewelde dadels
- Eén handvol rozijnen
- 60 gram havermout
- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram havermeel
- 100 ml kokosolie
- Snufje zout
Benodigdheden
- taart vorm 20 cm
- garde
- oven
- velletje bakpapier
Hoe maak je deze heerlijke appeltaart:
- Als aller eerst verwarm je de oven voor op 175 graden.
- Beleg de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier, daarna vet je de bodem in met kokosolie.
- Meng de boekweitmeel, havermeel, havermout, 90 ml kokosolie, ei, 50 gram honing, 2 el kaneel en een snufje zout. Goed mixen, waardoor het een stevig ‘deeg’ wordt.
- Verdeel het deeg over de bodem, bekleed ook de opstaande randen.
- Schil de appels en snij deze in kleine blokjes (verwijder het klokhuis). Doe de appelstukjes in een kom, voeg hier de rozijnen, 10 ml gesmolten kokosolie en 2 el kaneel aan toe. Roer de vulling goed door elkaar heen.
- Snij de gewelde dadels in kleine stukjes, verdeel deze stukjes over de bodem.
- Schep het appelmengsel in de springvorm.
- Zet de taart voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart even afkoelen voordat je er van gaat genieten.
De taart is goed te bewaren in de koelkast, persoonlijk vind ik de taart het koud geserveerd vanuit de koelkast het lekkerst.
Smullen maar!!!