Ken je deze lekkere guilty pleasure? Een cupje met pindakaas en chocola, hmm echt een heerlijke combinatie. Helaas, ze zijn niet zo gezond en daarom bedacht ik een alternatief.
Ze zijn super simpel om te maken en ze zijn snel gemaakt, dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten om er van te genieten! 🙂
Ingrediënten
- 150 gram pure chocola 85%
- 2 theelepels kokosolie
- handje vol ongebrande hazelnoten
- twee eetlepels havermout
- 2 eetlepels biologische pindakaas (zonder suiker)
Hoe maak je het?
- Smelt de pure chocola en 1 theelepel kokosolie au bain marie en verdeel de gesmolten chocola over de cupjes (alleen de bodem) (ik heb siliconen cups gebruikt, hier kun je de cups uiteindelijk makkelijk uit ploppen) > zet in de koelkast of vriezer
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes
- Voeg de havermout, hazelnoten, pindakaas en 1 theelepel gesmolten kokosolie (kun je in de magnetron laten smelten) samen en meng dit goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de cupjes en druk het goed aan
- Giet vervolgens de overgebleven gesmolten chocola over de cupjes heen
- Laat het stollen in de vriezer, check af en toe even of ze voldoende gestold zijn.
- Klaar! Haal ze iets eerder uit de vriezer voor consumptie, anders zijn ze best hard. Een heerlijke snack om van te genieten, ook leuk om uit te delen 🙂 Geniet ervan.

Wat kun je gebruiken ipv havermout?
Dag Kirsten, bedankt voor je reactie. Je zou bijvoorbeeld meer noten kunnen toevoegen inplaats van havermout. Daarnaast kun je gepofte quinoa toevoegen, deze is verkrijgbaar bij de albert heijn! Succes 🙂