Jaaaa het is winter en wanneer het winter is heb ik meer trek in warme ontbijtjes. Komt dit je bekent voor? Eén van mijn favoriete ontbijtjes is havermout. Je kunt er eindeloos mee variëren, hierdoor is het af te stemmen op ieders smaak. Wat vind jij lekker om te combineren met havermout? Havermout is niet alleen erg lekker, het heeft ook andere voordelen. Havermout heeft een lage glycemische index. Dit betekent dat havermout langzaam wordt omgezet in glucose. Een product met een hoge glycemische index zorgt voor bloedsuikerschommelingen. Je bloedsuiker stijgt door een hoge GI ontzettend snel, hierdoor kun je insulineresistentie ontwikkelen. Havermout bevat geen gluten maar wel veel vezels, belangrijk voor gezonde darmen, wat ook veel van belang is voor een goede hormoon balans.
Tijd
- Voorbereiding: 5 minuten
- Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten
- 30 gram havermout (zonder toegevoegde suikers)
- 200 ml. ongezoete amandelmelk
- Grote handvol blauwe bessen (diepvries)
- 2 eetlepels kokosrasp
Benodigdheden
- Kook pan
- Kommetje
- Weegschaal
Hoe maak je dit heerlijke ontbijt?
- Doe de havermout en de ongezoete amandelmelk in een kookpan (gebruik de weegschaal).
- Breng dit aan de kook, zodra het kookt kunt je het vuur zachter zetten. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen, zodat het een mooi geheel wordt. Roer af en toe.
- Doe de blauwe bessen in een kommetje en giet de havermout hier over heen. Top de havermout af met kokosrasp (ik doe vaak veel kokosrasp omdat ik deze smaak door de havermout heen heerlijk vindt)
- Je ontbijtje is klaar! Makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Mocht je het nog niet smaakvol genoeg vinden dan kun je toppings naar keuze toevoegen. Geniet ervan!
Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter?
