Hmm de geur van versgebakken cake, heerlijk! Bak jij regelmatig een lekkere cake of kruidkoek voor bij de koffie/thee? Meestal zijn de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt niet hormoonproof

Daarom deel ik hierbij een recept welke hormoonproof is en bijdraagt aan jouw hormoonbalans. 

Laat je het weten als je de kruidkoek gemaakt hebt? Tag vooral #jouwhormonen op instagram, zodat ik mee kan genieten van jouw creaties!

Tip: besmeer een plak kruidkoek met roomboter of notenpasta ❥

Tijd

Bereiding: 10 min. + 40 min. in de oven

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels speculaas kruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • grote handvol rozijnen
  • grote handvol gemengde noten (ongezouten en ongebrand)
  • scheut havermoutmelk of amandelmelk
  • theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Houd je van zoet? voeg dan wat honing toe

Hoe maak je de kruidkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom of blender, behalve de noten en rozijnen.
  3. Zodra je alles goed gemixt hebt, voeg je de rozijnen en noten toe.
  4. Roer het geheel goed door.
  5. Doe het beslag in de cake vorm (ik gebruikte een siliconen cake vorm met de afmetingen: 27 x 14), wanneer jij geen siliconen vorm gebruikt, dan moet je de cakevorm bekleden met bakpapier of goed insmeren met kokosolie.
  6. Plaats de kruidkoek in de oven > 170 graden 30 min. (elke oven werkt anders, check altijd goed of dit voor jou ook juist is > anders kan de cake droog worden)
  7. De kruidkoek is klaar! Heerlijk als ontbijt of tussendoortje! Yumm. 

Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *