Pompoen, ui, knoflook, kurkuma, zout, peper en kokosmelk. Dat is het. Meer heb je niet nodig. Ik vind dit zooooo lekker. Afgelopen week maakte ik dit gerecht als diner, gelukkig was er nog genoeg over om de volgende dag mee te nemen naar het werk! Aan dit gerecht heb ik onder andere kurkuma toegevoegd, lees onderstaand waarom ik dat heb gedaan:

Wanneer ik kurkuma aan een gerecht kan toevoegen dan doe ik dat! Kurkuma heeft meerdere positieve effecten op het lichaam. Het werkt ontstekingsremmend, dit helpt tegen hevige krampen, gevoelige borsten, PCOS, endometriose omdat dit allemaal met elkaar verbonden is. Kurkuma bevat curcumine, dit is een belangrijke werkzame stof die helpt bij een goede werking van het hart en bloedvaten en is goed voor het cholesterol. En daarnaast dus ook ontstekingsremmend.

Het recept

Tijd

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten 2 personen

  • Pompoenblokjes of zelf een pompoen in blokjes snijden
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Kurkuma naar wens
  • Zout en peper naar wens
  • 150 ml kokosmelk
  • kokosolie (voor bakken)

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en snij deze fijn,
  2. Voeg kokosolie toe aan de bakpan en bak de ui glazig
  3. Voeg de pompoen blokjes toe en pak dit op laag vuur
  4. Snij ondertussen de knoflook en voeg dit toe aan de ui en pompoen
  5. Laat dit 10 minuten opstaan
  6. Voeg de kokosmelk, zout, peper en kurkuma toe aan het geheel
  7. Laat het 15 minuten pruttelen
  8. Controleer of de pompoen zacht is, zo nee laat het nog eventjes op staan, zo ja:
  9. Het gerecht is klaar, ook lekker om bijvoorbeeld een stukje gegrilde kipfilet er naast te serveren! Geniet ervan 🙂 

Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *