Een Spaanse tortilla maken is nog best een kunst. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het echt de moeite waard! Ik ben er gek op en je kunt het makkelijk meenemen naar je werk. Koud is een tortilla namelijk net zo lekker als warm. Ik eet de tortilla vaak met veel groentes, een heerlijke gezonde en vullende maaltijd. Heb je ook veel zin om deze lekkere tortilla te maken? Hierbij het recept:
Tijd
- Voorbereiding: 25 minuten
- Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten
- 400 gram paarse zoete aardappel (paarse schil, wit van binnen)
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 5 eieren
- Avocado
- Zout en peper
Benodigdheden
- Snijplank
- Bestek/keukenmesje
- Grote koekenpan
- Groot bord
Hoe maak je deze heerlijk tortilla?
- Spoel de zoete aardappel goed af en schil de aardappel.
- Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes of plakjes.
- Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de zoete aardappel blokjes of plakjes in een grote koekenpan. Ongeveer 15 minuten. Laat het niet aanbranden.
- Snipper de ui en snijd de ui en knoflook fijn. (voeg weer flink wat olijfolie toe)
- Voeg de ui en knoflook toe aan de aardappel blokjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Doe de eieren met peper en zout in een kommetje, klop de eieren en voeg het eimengsel toe aan de zoete aardappel, ui en knoflook. (even niet meer aankomen)
- Doe een deksel op de pan en laat het rustig 8 minuten garen op laag vuur. Check of de tortilla los blijft van de bodem.
- Gebruik een groot bord om de tortilla om te keren. De andere kant bak je ook 8 minuten op laag vuur.
- Optioneel: snijd de avocado in kleine stukjes en strooi deze over een stuk tortilla heen als je dit lekker vindt. Eet de tortilla met lekker veel groente en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd.
- De tortilla is klaar, je kunt de tortilla warm of koud eten. De dag na het maken van de tortilla is de tortilla vaak nog lekkerder. Geniet er van!
Was dit een waardevol artikel voor jouw? Bedankt voor het lezen, laat je een reactie achter?
